2012. május 25., péntek

Christina Dodd: A lelkész lánya



Ismertető:

A New York Times nagy sikerű írónője, a történelmi romantikus regények egyik legkedveltebb alkotója, ezzel az ármánnyal és érzékiséggel teli sziporkázó sorozattal szinte berobbant a jelenkori regények közé: Amikor Hope Prescott szülei eltűntek, a lány és három testvére az ország különböző árvaházaiba kerül. Most, hét évvel később még mindig utánuk kutat. Egy telefonos üzenetközvetítőnél dolgozik, és úgy gondoskodik ügyfeleiről, mintha a családtagjai lennének. Amikor a gazdag üzletember, Zachariah Givens jelentkezik be, a lány azt hiszi, az inassal van dolga. Zacket lenyűgözi a lány nyíltsága, ezért nem tisztázza a helyzetet. Mikor azonban Hope rájön a férfi csalására, Zack tudja, kénytelen lesz megoldani a rejtélyt, amely Hope múltját kísérti, mert csak ezzel győzheti meg a lányt, hogy sorsuk és jövőjük összefonódott.

Tartalma alapján érdekes történetnek tűnt, s többnyire annak is mondható. Az írónő stílusa korábban már lenyűgözött, ez a könyve azonban nem sorolható a kedvenceim közé. Vicces volt, elgondolkodtató ugyan, mégis hiányzott belőle valami. Nagyobb csattanóra vágytam, katarzisra. Ez azonban elmaradt. Hope igazán különleges személyiség, és többé-kevésbé azonosulni is képes vagyok vele. Értem a céljait, a miértjeit. Ez sokban emelte a szememben őt. Zack karaktere tipikus gazdag ficsúrnak tűnik, ám sok mindenre magyarázatot ad magával kapcsolatban a regény folyamán. A kedvencem mégis Mrs. Monahan volt. Az a nőszemély valami elképesztő. Na és az a fordulat a végén. Egy törékeny kis idős hölgynek tűnik, aztán pedig kiderül az. És amikor Hope kiszabadítása történik… Azon jót mosolyogtam. Hope és Zack párbeszédei kellemesek voltak. Talán egy kis +18-as tartalom az én igényemnek még belefért volna, de hát mit várhattam egy lelkész lányától :D

Kedvenc rész:  Maga fél. Gyáva. Panaszkodik, hogy mindenki csak a pénzéért szereti. Talán azért van ez így, mert a bizalmatlanságát kardként, a vagyonát pedig pajzsként használja, és a bizalmatlanságnak a fényes hegyével mindenkit sakkban tart, miközben a pénze megvédi azt a szánalmas kis valamit, amit maga szívnek nevez.

10/7

Nincsenek megjegyzések: